Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Israelul amână un test al sistemului antirachetă Arow 3

Ministerul Apărării din Israel a anunţat marţi că amână un test al sistemului Arrow 3 de interceptare a rachetelor cu rază lungă de acţiune, prevăzut să aibă loc în Alaska (Statele Unite), pentru a asigura "maxima pregătire" a bateriei defensive.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.05.2018 - 21:45

Decizia a fost luată după consultări cu Agenţia Americană de Apărare Antirachetă, fără a fi furnizate alte date, a informat ziarul "Times of Israel".

În februarie, ambele instituţii au testat cu succes sistemul defensiv conceput pentru interceptarea rachetelor balistice în afara atmosferei.

Atunci, testul a avut loc după ce alte două încercări programate anterior au fost anulate în ultimul moment.

Arrow 3, operaţional din ianuarie, reprezintă treapta cea mai înaltă a sistemului de apărare pe mai multe niveluri al Israelului, împreună cu alte sisteme de rachete împotriva atacurilor cu rază scurtă, medie şi lungă de acţiune.

A fost dezvoltat într-un program comun israeliano-american iar, potrivit presei locale, obiectivul său este doborârea rachetelor balistice intercontinentale în afara atmosferei, cu ogivele lor de diverse tipuri - nuclear, biologic, chimic sau convenţional -, cât mai aproape de locul de unde au fost lansate.

Comentarii