13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalIsrael: Interdicţia de intrare impusă primarului din Dublin nu s-a putut aplica

Israel: Interdicţia de intrare impusă primarului din Dublin nu s-a putut aplica

Ministrul israelian de interne Aryeh Deri a calificat miercuri incidentul drept un “accident”, la o zi după ce a anunţat interzicerea intrării primarului capitalei irlandeze.

Marţi, mass-media israeliene au informat că lui Mac Donncha i-a fost interzisă intrarea în ţară din cauza legăturilor sale cu Campania de Solidaritate Palestina-Irlanda, care promovează boicotul impus Israelului la nivel internaţional.

Cu toate acestea, la scurt timp după anunţ, primarul a confirmat pe Twitter că a sosit pe aeroportul din Tel Aviv şi s-a deplasat în oraşul palestinian Ramallah din Cisiordania pentru o conferinţă.

Numele lui Mac Donncha a fost transcris greşit ca “Mícheal MacDonncha” – fără spaţiu între “Mac” şi “Donncha” – în comunicatele de presă guvernamentale în această săptămâna, deşi nu este clar dacă aceasta este greşeala ce i-a permis să obţină intrarea.

Mişcarea BDS (Boycott, Divestment and Sanctions – Boicot, renunţare la investiţii şi sancţiuni) susţine că Israelul comite abuzuri ale drepturilor omului împotriva palestinienilor. Israelul acuză gruparea de antisemitism, pentru că scoate în evidenţă doar acţiuni ale statului israelian, notează dpa.

Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă