13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalIsrael, Biserica Sfântului Mormânt rămâne închisă

Israel, Biserica Sfântului Mormânt rămâne închisă

Perioada pentru care cel mai sfânt loc al creştinătăţii va rămâne închis rămâne pe moment nedeterminată, în aşteptarea unei decizii a liderilor bisericilor creştine din Ierusalim, au indicat clerici creştini.

Liderii bisericilor ortodoxă greacă, armeană şi catolică – biserici care împart administrarea acestui loc sfânt – au luat iniţiativa “fără precedent” – potrivit acestora – de a închide porţile Bisericii Sfântului Mormânt.

Ei denunţă decizia anunţată în urmă cu câteva săptămâni de către municipalitatea israeliană din Ierusalim de a-i pune să plătească impozite pe proprietăţile care nu sunt lăcaşe de cult sau centre de educaţie religioasă, dar în care se desfăşoară activităţi comerciale, generatoare de venituri, cum ar fi cele obţinute din chirii.

Liderii religioşi protestează, de asemenea, împotriva unui proiect de lege care, potrivit acestora, atentează la drepturile lor de proprietate în Ierusalim.

Potrivit bisericilor menţionate, aceste dispoziţii israeliene urmăresc să diminueze prezenţa creştină la Ierusalim.

Biserica Sfântului Mormânt este situată în Ierusalimul de Est, partea palestiniană a Ierusalimului anexată de către Israel. Anexarea este considerata ilegală de către comunitatea internaţională, aminteşte AFP, citează AGERPRES.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă