Israel, Biserica Sfântului Mormânt rămâne închisă

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, locul unde, potrivit tradiţiei creştine, a fost crucificat şi înmormântat Iisus Hristos, era în continuare închisă luni dimineaţa, în semn de protest împotriva unor măsuri fiscale israeliene, informează AFP.

Share

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 26.02.2018 - 12:08

Perioada pentru care cel mai sfânt loc al creştinătăţii va rămâne închis rămâne pe moment nedeterminată, în aşteptarea unei decizii a liderilor bisericilor creştine din Ierusalim, au indicat clerici creştini.

Liderii bisericilor ortodoxă greacă, armeană şi catolică - biserici care împart administrarea acestui loc sfânt - au luat iniţiativa "fără precedent" - potrivit acestora - de a închide porţile Bisericii Sfântului Mormânt.

Ei denunţă decizia anunţată în urmă cu câteva săptămâni de către municipalitatea israeliană din Ierusalim de a-i pune să plătească impozite pe proprietăţile care nu sunt lăcaşe de cult sau centre de educaţie religioasă, dar în care se desfăşoară activităţi comerciale, generatoare de venituri, cum ar fi cele obţinute din chirii.

Liderii religioşi protestează, de asemenea, împotriva unui proiect de lege care, potrivit acestora, atentează la drepturile lor de proprietate în Ierusalim.

Potrivit bisericilor menţionate, aceste dispoziţii israeliene urmăresc să diminueze prezenţa creştină la Ierusalim.

Biserica Sfântului Mormânt este situată în Ierusalimul de Est, partea palestiniană a Ierusalimului anexată de către Israel. Anexarea este considerata ilegală de către comunitatea internaţională, aminteşte AFP, citează AGERPRES.

Comentarii