ISIS, departe de a fi anihilat. Gruparea teroristă a revendicat atentatul din Kabul

Atentatul sinucigaș care a avut loc joi în centrul cultural şiit din capitala Afganistanului a fost revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic. Peste 40 de victime au fost înregistrate, potrivit mass media internaționale.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.12.2017 - 13:41

Într-un mesaj transmis de agenţia de propagandă a SI, Amaq, gruparea afirmă că a recurs la trei bombe, a căror explozie în exteriorul centrului a fost urmată de un atac sinucigaş în clădire. Atentatorul, care purta o vestă cu explozibili, s-a aruncat în aer în mijlocul participanţilor la un eveniment în desfăşurare la centrul cultural.

'Ţinta atacului a fost centrul cultural Tabayan. Acolo avea loc o ceremonie cu ocazia împlinirii a 38 de ani de la invazia sovietică în Afganistan, în momentul în care o (primă) explozie s-a produs', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt adjunct al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

Centrul cultural este situat în apropierea sediului Afghan Voice Agency, despre care s-a crezut iniţial că ar fi fost ţinta atacului. Potrivit unui jurnalist al agenţiei, citat de Reuters, un reporter a fost ucis şi doi au fost răniţi în explozia produsă la intrarea în biroul instituţiei, informează AGERPRES.

Comentarii