14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalIranul capturează 1.000 de mașini Bitcoin

Iranul capturează 1.000 de mașini Bitcoin

 

Acțiunea a fost luată după o creștere a consumului de energie electrică.

Cererea de energie a crescut cu 7% în iunie, iar exploatarea prin criptare a fost considerată cauza principală, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului energetic agențiilor locale de stat.

Un cercetător a spus că Bitcoin câștigă din ce în ce mai multă atenție în Iran că un potențial mijloc de stocare a bogăției.

“Două dintre aceste ferme de bitcoin au fost identificate, cu un consum de un megawatt”, a declarat Arash Navab, un oficial de electricitate, pentru televiziunea de stat.

Monezile Crypto că Bitcoin implică conectarea a mai multe calculatoare – de obicei, specializate “mașini miniere” – la rețeaua de valută prin intermediul internetului.

Oferind puterea de calcul pentru validarea tranzacțiilor în acea rețea, proprietarii mașinilor miniere sunt recompensați cu monede nou-produse, făcând “crypto-mining”-ul un exercițiu potențial lucrativ – mai ales atunci când este făcut pe scară largă.

Explozia Bitcoin a apărut într-o varietate de locații din Iran.

“Toată lumea vorbește despre Bitcoin și cum să îl obțînă”, ​​a spus Mahsa Alimardani, cercetător la Oxford Internet Institute, care a crescut în Iran.

Cu sancțiunile americane asupra programului său nuclear care lovește Iranul financiar, iranienii discută adesea prin intermediul mass-mediei chestiunea modului în care averea poate fi stocată în siguranță, a adăugat ea. Aurul și dolarul american sunt sugestii populare de lungă durată. Dar mai nou, și Bitcoinul a intrat în discuție.

 

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă