Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Iranul avertizează SUA că ar putea avea consecinţe "grave"

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a avertizat SUA că ar putea suporta consecinţe "grave" dacă renunţă la acordul atomic cu Teheranul, iar un alt oficial iranian a semnalat că Teheranul ar putea să se retragă din Tratatul de Neproliferare Nucleară, informează The Associated.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.04.2018 - 14:31

"Dacă cineva vrea să trădeze naţiunea noastră şi acordul, vor fi afectaţi de consecinţe grave", a declarat Rouhani, la Tabriz, potrivit televiziunii publice iraniene.

Tot marţi, Ali Shamkahni, secretarul Consiliului Suprem de Securitate de la Teheran, a avertizat Iranul ar putea renunţa Tratatul de Neproliferare Nucleară dacă preşedintele american Donald Trump se va retrage din acordul atomic.

"Ţările semnatare au dreptul să renunţe dacă consideră că interesele lor naţionale nu sunt protejate", a declarat Shamkhani înainte de a pleca într-o vizită la Moscova.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale. Preşedintele Donald Trump şi Israelul contestă acordul atomic semnat cu Iranul.

Trump a ameninţat în mai multe rânduri că Statele Unite se vor retrage din Acordul atomic semnat cu Iranul, acuzând Teheranul de continuarea activităţilor nucleare şi balistice. Liderul american a anunţat că le oferă timp aliaţilor europeni ai SUA până pe data 12 mai pentru ca aceştia să cadă de acord asupra înăspririi condiţiilor acordului, ori altfel Washingtonul se va retrage din acord.

Comentarii