Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iranul avertizează Israelul să nu mai lanseze lovituri aeriene în Siria

Iranul a avertizat Israelul marţi că va exista un răspuns "ferm şi adecvat" dacă va continua să atace ţinte în Siria, unde Teheranul l-a sprijinit pe preşedintele Bashar al-Assad şi forţele sale în războiul lor de aproape opt ani cu rebelii şi militanţii, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.02.2019 - 16:58

Israelul, care percepe Iranul drept cea mai mare ameninţare de securitate pentru el, a atacat în mod repetat ţinte iraniene şi ale miliţiilor aliate în Siria. În condiţiile în care în Israel vor avea loc alegeri în aprilie, Israelul este tot mai deschis în privinţa lansării de lovituri aeriene.

Într-o întâlnire cu ministrul sirian de externe Walid al-Moalem de la Teheran, secretarul Consiliului Naţional de Securitate al Iranului, Ali Shamkhani, a declarat că atacurile israeliene au încălcat integritatea teritorială a Siriei şi sunt "inacceptabile".

"Dacă aceste acţiuni continuă, vom activa unele măsuri calculate ca descurajare şi ca răspuns ferm şi adecvat pentru a-i învăţa o lecţie pe conducătorii criminali şi mincinoşi ai Israelului", a declarat Shamkhani, citat de agenţia de ştiri Fars.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luna trecută că forţele israeliene vor continua să-i atace pe iranieni în Siria şi i-a avertizat "să plece de acolo" repede.

În ianuarie, avioane de luptă israeliene au lansat un atac asupra a ceea ce au identificat drept o ascunzătoare de arme iraniană în Siria.

"Guvernul sirian consideră că este datoria sa să menţină forţele de securitate iraniene pe teritoriul Siriei", ar fi afirmat Moalem marţi, potrivit relatării unei media conduse de Hezbollah. La rândul său, Iranul a afirmat în mod repetat că va păstra forţe militare în Siria.

Comentarii

loading...