Iran (Foto: youtube)

Iranul amenință că va distruge Israelul, după uciderea a șapte militari iranieni în Siria

Iranul va distruge Israelul în cazul în care guvernul israelian nu renunţă la atacurile asupra teritoriului Siriei, a ameninţat un reprezentant al Gardienilor Revoluţiei iraniene, informează, joi, presa internațională citată de Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.04.2018 - 20:10

"Iranul nu este Siria. Dacă Israelul vrea să mai supravieţuiască măcar câteva zile, trebuie să oprească jocurile copilăreşti. Iranul are capacitatea de a distruge Israelul, oraşele Tel Aviv şi Haifa pot fi rase de pe faţa pământului", a declarat joi Ali Shirazi, ofiţerul de legătură al Gardienilor Revoluţiei iraniene cu ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului.

Ali Shirazi a lansat această ameninţare după un presupus atac efectuat de Israel asupra unei baze aeriene din centrul Siriei. Şapte militari iranieni au fost ucişi în presupusul bombardament israelian. Israelul nu a confirmat, dar nici nu a negat că ar fi efectuat raidul aerian în Siria.

Guvernul israelian a organizat miercuri seară o şedinţă pe teme de securitate şi apărare, pe fondul temerilor că un atac al Statelor Unite în Siria ar putea atrage riposte militare contra Israelului.

Guvernul israelian a semnalat că tratează cu seriozitate ameninţările Teheranului, care s-ar putea concretiza în cazul unui atac al Statelor Unite asupra Siriei.

Iranul şi Rusia sunt principalii aliaţi ai Administraţiei de la Damasc, condusă de preşedintele Bashar al-Assad.

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat Rusia că Statele Unite vor ataca Siria, din cauza unui presupus atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad.

Comentarii