Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iranul a renunțat la ideea de a aduce 300 de milioane de euro, cash, din Germania

Iranul a renunţat la intenţia de a aduce 300 de milioane de euro în numerar din Germania, au afirmat marţi surse ale agenţiei DPA.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 04.09.2018 - 22:50

Ziarul Sueddeutsche Zeitung şi televiziunile NDR şi WDR au fost primele care au relatat despre această evoluţie, menţionează agenţia.

Guvernul de la Teheran spera să evite prin transferul de valută eventuala blocare a conturilor ca urmare a sancţiunilor impuse de Statele Unite. Washingtonul a acuzat Iranul că intenţionează să folosească banii pentru finanţarea terorismului în Orientul Mijlociu.

Banca comercială Eihbank (Europaeisch-Iranische Handelsbank), deţinută de Iran, este înregistrată în Germania şi supusă reglementărilor băncii centrale a Germaniei, Bundesbank. Potrivit surselor DPA, Eihbank a notitficat autoritatea de supraveghere financiară de la Bonn (BaFin) că nu mai doreşte să retragă sub formă de cash suma de care dispune.

Demersul Iranului ar fi fost mai dificil în contextul noilor reglementări financiare introduse de Germania luna trecută, arată DPA.

DPA nu a obţinut niciun răspuns la solicitarea de comentarii din partea ministerelor de finanţe şi de externe de la Bonn.

Comentarii

loading...