11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalIranul a renunțat la ideea de a aduce 300 de milioane de...

Iranul a renunțat la ideea de a aduce 300 de milioane de euro, cash, din Germania

Ziarul Sueddeutsche Zeitung şi televiziunile NDR şi WDR au fost primele care au relatat despre această evoluţie, menţionează agenţia.

Guvernul de la Teheran spera să evite prin transferul de valută eventuala blocare a conturilor ca urmare a sancţiunilor impuse de Statele Unite. Washingtonul a acuzat Iranul că intenţionează să folosească banii pentru finanţarea terorismului în Orientul Mijlociu.

Banca comercială Eihbank (Europaeisch-Iranische Handelsbank), deţinută de Iran, este înregistrată în Germania şi supusă reglementărilor băncii centrale a Germaniei, Bundesbank. Potrivit surselor DPA, Eihbank a notitficat autoritatea de supraveghere financiară de la Bonn (BaFin) că nu mai doreşte să retragă sub formă de cash suma de care dispune.

Demersul Iranului ar fi fost mai dificil în contextul noilor reglementări financiare introduse de Germania luna trecută, arată DPA.

DPA nu a obţinut niciun răspuns la solicitarea de comentarii din partea ministerelor de finanţe şi de externe de la Bonn.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă