18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalIranul a cerut un mandat internațional de arestare pe numele lui Donald...

Iranul a cerut un mandat internațional de arestare pe numele lui Donald Trump

Iranul a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui Donald Trump şi a cerut asistență din partea Interpol pentru a-l localiza și a-l reţine pe liderul SUA.

Iranul a întocmit o listă cu câteva zeci de persoane pe care le consideră vinovate de atacul în care a fost ucis, la data de 3 ianuarie 2020, generalul iranian Qassem Soleimani, iar una dintre persoanele de pe această listă este Donald Trump.

Generalul Qassem Soleimani, șeful Gardienilor Revoluției din Iran, a fost ucis la Bagdad, capitala Irakului, cu o rachetă lansată de o dronă a SUA, ceea ce a produs, la începutul anului, tensionarea relațiilor atât între SUA și Iran, cât și între SUA și Irak.

În urma acelui atac, regimul de la Teheran îl consideră vinovat pe Donald Trump de “omor şi terorism”, a anunțat o agenţie de ştiri iraniană.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă