Iranienii se declară „neimpresionați” de amenințările lui Trump

Războiul declarațiilor între președintele american și demnitarii iranieni continuă, tot pe Twitter.

Share

Mihai Cernea 0 comentarii

Actualizat: 24.07.2018 - 09:50

Ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, a reacționat la postarea făcută joi noaptea de Donald Trump pe Twitter, în care acest amenința Iran, în litere mari de tipar, cu consecințe nemaiîntâlnite dacă oficialii republicii islamice mai fac declarații belicoase la adresa Statele Unite.

Zarif a scris: „CONSIDERAȚI-NE NEIMPRESIONAȚI: Lumea a auzit cuvinte mai dure acum câteva luni (se referă la amenințările lui Trump la adresa Coreei de Nord - n.r.). Și iranieni le-au tot auzit - într-o forma, ce-i drept, mai civilizată - de 40 de ani. Suntem aici de milenii și am văzut căderea imperiilor, inclusiv al nostru, care a rezistat mai mult decât întreaga viață a altor țări.” Ministrul iranian a încheiat textul de pe Twitter, ironizându-l pe Trump: „AVEȚI GRIJA!” - același mesaj cu care se termina postarea liderului de la Casa Albă.

Tot acest scandal pe Twitter a pornit de la președintele Iranului, Hassan Rouhani, care avertiza, într-o declarație, Statele Unite că războiul cu Iran înseamnă „mama tuturor războaielor”, iar pacea cu Iran înseamnă „mama tuturor păcilor”.

Trump a reacționat foarte dur pe Twitter, scriind: „Către președintele iranian Rouhani: SĂ NU MAI AMENINȚAȚI STATELE UNITE NICIODATĂ SAU VEȚI SUFERI CONSECINȚE PE CARE PUȚINI DE-A LUNGUL ISTORIEI LE-AU SUFERIT. NU MAI SUNTEM O ȚARĂ CARE SĂ ACCEPTE DISCURSUL VOSTRU DEMENT AL VIOLENȚEI ȘI MORȚII. AVEȚI GRIJĂ!”.

 

 

Comentarii