Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iran: Construcție finalizată pentru o fabrică de echipament pentru îmbogățirea uraniului

Iran ridică miza confruntării cu SUA. Republica islamică a construit o fabrică capabilă să producă rotoare pentru până la 60 de centrifuge pe zi, sporind astfel capacitatea sa de îmbogățire a uraniului.

Mihai Cernea 0 comentarii

18.07.2018 - 13:10

Iran a construit o fabrică ce poate produce rotoare pentru circa 60 de centrifuge pe zi, potrivit Ali Akbar Salehi, șeful agenției nucleare iraniene, informează Reuters. Salehi susține că fabrica în cauză nu încalcă propriu-zis termenii acordului nuclear semnat cu comunitatea internațională în 2015, deoarece construcția era aproape gata chiar din timpul negocierilor.

„În loc să construim această fabrică în următorii șapte sau opt ani, am construit-o în timpul negocierilor, dar nu i-am dat drumul”, a declarat Salehi pentru presa iraniană. „Bineînțeles, Liderul Suprem a fost informat și i-am dat toate informațiile necesare la vremea respectivă. Acum, acesta a dat ordinul ca această fabrică să înceapă producția.”

Luna trecută, Ayatollah-ul Ali Khamenei a declarat că a dat ordinul ca toate instituțiile nucleare ale republicii islamice să se pregătească pentru crește capacitatea de îmbogățire a uraniului, după ce Statele Unite au ieșit unilateral din acordul din 2015.

Comentarii

loading...