21.5 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalIran a lansat o rachetă cu dispozitive de cercetare în spațiu

Iran a lansat o rachetă cu dispozitive de cercetare în spațiu

Iranul a folosit o rachetă de lansare a satelitului pentru a trimite trei dispozitive de cercetare în spațiu, a declarat joi un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Pe de altă parte, au avut loc discuții indirecte la Viena, între Iran și SUA pentru a încerca să salveze un acord nuclear din 2015. Televiziunea de stat iraniană a arătat joi (30 decembrie) filmări despre ceea ce a spus că este tragerea vehiculului de lansare.

Racheta de transport de satelit Simorgh, a cărei nume se traduce prin „Phoenix”, a lansat cele trei dispozitive de cercetare la o altitudine de 470 de kilometri (290 de mile), a declarat purtătorul de cuvânt Ahmad Hosseini. El nu a oferit alte detalii dacă dispozitivele au ajuns pe orbită, dar a spus că o lansare operațională ar putea avea loc în curând.

Iranul, care are unul dintre cele mai mari programe de rachete din Orientul Mijlociu, a suferit mai multe lansări eșuate de sateliți în ultimii ani din cauza unor probleme tehnice.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Dîncu, vizită oficială la Chișinău

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, efectuează, astăzi şi mâine, o vizită oficială la Chişinău.Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), Dîncu va avea astăzi convorbiri cu...

Pe 8 octombrie începe pelerinajul la racla Sfintei Cuvioase Parascheva

Sâmbătă, 8 octombrie, cu prilejul prăznuirii Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, se va organiza un pelerinaj la Iași, potrivit lui Lucian Apopei, directorul de comunicare...
00:01:11

VIDEO: UE nu va recunoaște niciodată anexările Rusiei din Ucraina

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a condamnat vineri (30 septembrie), într-un mesaj video, anexarea de către Rusia a patru regiuni din Ucraina, afirmând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă