13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalIrakul cere retragerea tuturor militarilor americani de pe teritoriul lui

Irakul cere retragerea tuturor militarilor americani de pe teritoriul lui

Decizia a fost votată în unanimitate de Parlamentul de la Bagdad, care s-a întrunit, duminică, în sesiune extraordinară.

Decizia Parlamentului de la Bagdad a fost luată, duminică, la două zile după ce o dronă americană l-a ucis, la Bagdad, pe generalul iranian Qassem Soleimani, numărul doi în ierarhia regimului de la Teheran. Chiar duminică, în timp ce parlamentul de la Bagdad lua această decizie anti-americană, în Iran se desfășurau funeraliile generalului Soleimani.

Pentagonul a confirmat că ordinul de atac împotriva convoiului în care se afla generalul Qassem Soleimani a fost dat de președintele Donald Trump. Atacul a fost realizat cu rachete lansate de o dronă americană tip MQ-9 Reaper, care a decolat, probabil, de la una dintre bazele terestre americane din Asia.

În Irak se află în acest moment circa 5200 de militari ai Statelor Unite, care ar urma, potrivit deciziei parlamentului de la Bagdad, să fie retrași din această țară.

Potrivit site-ului www.thenational.ae, rezoluția parlamentarilor irakieni solicită retragerea tuturor militarilor străini din Irak (dintre care cei mai numeroși sunt cei ai SUA) precum și interzicerea utilizării spațiului aerian al Irakului de către Forțele Aeriene ale altor țări.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă