Irakul cere retragerea tuturor militarilor americani de pe teritoriul lui

Parlamentul de la Bagdad a votat, duminică, un document care cere retragerea tuturor militarilor americani de pe teritoriul Irakului.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.01.2020 - 17:27

Decizia a fost votată în unanimitate de Parlamentul de la Bagdad, care s-a întrunit, duminică, în sesiune extraordinară.

Decizia Parlamentului de la Bagdad a fost luată, duminică, la două zile după ce o dronă americană l-a ucis, la Bagdad, pe generalul iranian Qassem Soleimani, numărul doi în ierarhia regimului de la Teheran. Chiar duminică, în timp ce parlamentul de la Bagdad lua această decizie anti-americană, în Iran se desfășurau funeraliile generalului Soleimani.

Pentagonul a confirmat că ordinul de atac împotriva convoiului în care se afla generalul Qassem Soleimani a fost dat de președintele Donald Trump. Atacul a fost realizat cu rachete lansate de o dronă americană tip MQ-9 Reaper, care a decolat, probabil, de la una dintre bazele terestre americane din Asia.

În Irak se află în acest moment circa 5200 de militari ai Statelor Unite, care ar urma, potrivit deciziei parlamentului de la Bagdad, să fie retrași din această țară.

Potrivit site-ului www.thenational.ae, rezoluția parlamentarilor irakieni solicită retragerea tuturor militarilor străini din Irak (dintre care cei mai numeroși sunt cei ai SUA) precum și interzicerea utilizării spațiului aerian al Irakului de către Forțele Aeriene ale altor țări.

Comentarii