Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Irak: Curtea Supremă a decis renumărarea manuală a voturilor

Curtea Supremă federală, cea mai înaltă instanţă constituţională din Irak, a ordonat joi renumărarea manuală a tuturor voturilor exprimate la scrutinul legislativ de la 12 mai, care l-a dat învingător pe liderul naţionalist Moqtada Sadr, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.06.2018 - 12:37

''Curtea consideră că decizia parlamentului (luată la 6 iunie) în favoarea unei renumărări manuale nu încalcă dispoziţiile Constituţiei'', a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele instanţei, Medhat al-Mahmoud.

Renumărarea va privi toate cele aproximativ 11 milioane de buletine de vot, inclusiv cele din străinătate, ale persoanelor deplasate şi forţelor de securitate, a precizat el.

Parlamentul decisese anularea voturilor acestor trei categorii, asupra cărora planează majoritatea suspiciunilor de fraudă.

Renumărarea ar putea dura săptămâni sau chiar luni, iar mandatul actualului legislativ se încheie oficial la 30 iunie.

Parlamentul irakian luase această decizie după constatarea a numeroase nereguli odată cu introducerea în premieră a numărătorii electronice.

O altă decizie a Curţi Supreme a fost înlocuirea celor nouă membri ai Comisiei Electorale cu nouă judecători, care vor avea misiunea de a superviza renumărarea voturilor.

Comentarii

loading...