Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ipoteză: peste 1000 de decese cauzate de Covid neraportate în centrele de bătrâni din Marea Britanie

Reprezentanți ai industriei de îngrijire din Marea Britanie vehiculează ideea că aproximativ 1000 de rezidenți din centrele pentru persoane în vârstă au murit din cauza coronavirusului, fără ca acele decese să fi fost înregistrate, din cauza lipsei de testare.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 10.04.2020 - 15:10

”Care England” susține că cifrele oficiale pentru decesele la domiciliul de îngrijire sunt semnificativ mai mici decât cifra adevărată, Oficiul pentru Statistică Națională afirmând că doar 20 de persoane au murit în casele de îngrijire din întreaga Anglie și Țara Galilor până la 27 martie.

 The Guardian avertizează în cadrul unui raport faptul că miniștrii subestimează impactul Covid-19 asupra persoanelor în vârstă și nu oferă locuințe de îngrijire cu suficient sprijin, citându-l pe prof. Martin Green, directorul executiv al Care Marea Britanie, potrivit căruia raportarea oficială a numărului de decese este sub situația reală:

„Decesele s-ar putea să nu fie încă la nivelul miilor, dar se îndreaptă către acest nivel. Avem nevoie de o analiză adecvată a ratelor de deces care apar în casele de îngrijire, iar guvernul ar trebui să colecteze aceste date”.

Situația îngrijorătoare este posibilă, potrivit specialiștilor, din pricina faptul că reprezentanții caselor de îngrijire raportează decese obișnuite, din lipsa posibilităților de testare Covid-19, care să confirme sau să infirme ipoteza infectării.

Conducerea unui instituții de înjrijire a vâstnicilor a raportat faptul că patru rezidenți au murit după ce au suferit simptome respiratorii, ceea ce sugera că ar fi putut contracta coronavirusul. Un rezident al casei de îngrijire Stanley Park din Stanley, County Durham, a murit la spital la sfârșitul lunii martie, în timp ce alți trei au murit la domiciliu mai recent. Între timp, în Scoția, 16 rezidenți au murit din cauza Coronavirusului la Burlington Court Care Home din Glasgow.

Citește totul despre:

#ingrijire #centre de batrani

Comentarii

loading...