10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalInvestitorii au dat în judecată Volkswagen, pentru daune de peste 9 miliarde...

Investitorii au dat în judecată Volkswagen, pentru daune de peste 9 miliarde euro

Este vorba despre 1.670 de plângeri depuse de investitori, ca urmare a scăderii preţului pe acţiune, după declanşarea scandalului, în septembrie 2015.

Compania a plătit până acum amenzi şi penalităţi de 27,4 miliarde de euro.

“Volkswagen ar fi trebuit să informeze piaţa că a înşelat şi a generat riscuri de miliarde”, a spus Andreas Tilp, unul dintre avocaţii implicaţi.

Cei care cer despăgubiri argumentează că Volkswagen a eşuat în a informa piaţa despre cele întâmplate, care au ieşit la iveală numai după ce Agenţia Americană de Protecţie a Mediului a făcut publice aceste ilegalităţi, în septembrie 2015.

Dacă investitorii ar fi ştiut de aceste nereguli, ei şi-ar fi putut vinde mai devreme participaţia sau nu ar mai fi cumpărat acţiunile pe care le deţin, în acest fel evitând pierderile pe care le au acum.

Compania a pierdut 37% din valoarea sa în primele zile după ce autorităţile americane au dezvăluit activităţile ilegale. 

Cele mai citite

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

GALERIE FOTO. Mikayla s-a autoproclamat „comoara națională a Canadei”

Cea mai sexy jucătoare de hochei pe gheață din lume, Mikayla Demaiter, și-a captivat cei 3,2 milioane de urmăritori de pe Instagram cu cea...
Ultima oră
Pe aceeași temă