4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalInundații în Coreea de Nord. 70 de morți și 70 de persoane...

Inundații în Coreea de Nord. 70 de morți și 70 de persoane date dispărute

Mii de persoane au rămas fără adăpost după ce ploile torenţiale au provocat inundaţii şi alunecări de teren care au deteriorat peste opt sute de clădiri – case, spitale şi unităţi de învăţământ – din provinciile Hwanghae de Nord şi Hwanghae de Sud.

Voluntarii din cadrul Crucii Roşii s-au mobilizat pentru găsirea supravieţuitorilor.

„Mii de oameni au rămas fără locuinţe şi au nevoie urgentă de servicii de sănătate, de adăpost, hrană, apă potabilă şi instalaţii sanitare”, a declarat John Fleming, membru al ramurii nord-coreene a Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

„Odată cu venirea sezonului rece suntem îngrijoraţi de consecinţele acestui dezastru asupra creşterii riscului de probleme de sănătate şi insecuritate alimentară în anumite comunităţi”, a adăugat Fleming.

Această ţară săracă este deosebit de vulnerabilă la dezastrele naturale. Peste 130 de persoane au murit în provincia Hamgyong de Nord în 2016, în urma inundaţiilor care au distrus numeroase clădiri şi au lăsat în urmă sute de mii de persoane fără adăpost şi hrană.

Teritoriul ţării este compus în principal din munţi şi dealuri, multe dintre acestea defrişate în totalitate pentru procurarea lemnului de foc sau pentru culturile de orez terasate. Ca urmare, torenţii provocaţi de ploile torenţiale nu mai au niciun obstacol în calea lor.

O succesiune de inundaţii şi secetă a fost parţial responsabilă de o foamete în urma căreia sute de mii de oameni au murit între anii 1994 şi 1998, iar proasta gestionare economică a ţării şi pierderea sprijinului sovietic au înrăutăţit situaţia, aminteşte AFP.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă