10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalIntrarea în Malta este permisă doar pe baza unui test molecular negativ

Intrarea în Malta este permisă doar pe baza unui test molecular negativ

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Republica Malta a revizuit condițiile de intrare pe teritoriul țării a cetățenilor care vin din statele/zonele cu cod portocaliu, inclusiv România.

„Potrivit informaţiilor comunicate public de autorităţile malteze, începând cu data de 13 decembrie, persoanele care sosesc în Republica Malta din statele/zonele cu cod portocaliu, inclusiv România, trebuie să prezinte un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat.”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Instituția recomandă ca documentul care atestă rezultatul testului pentru infecţia cu SARS-CoV-2 să fie redactat în limba engleză, având în vedere că autorităţile malteze nu au precizat informaţii suplimentare.

Persoana care nu are un astfel de rezultat are obligația de a efectua testul tip PCR la intrarea în Republica Malta sau intrarea în carantină pentru o perioadă de 14 zile, cu suportarea de către aceasta a cheltuielilor testării sau carantinării.

Persoanele care dețin un document de identitate emis de autoritățile malteze și cele care au rezidența pe teritoriul statului Malta pot intra în țară fără a avea test negativ pentru Covid-19.

Cele mai citite

Din “Groapă” direct în “Clan”. Marius Manole: “Mă bucur că am ocazia să fac ceea ce îmi place”

Producția de mare succes a PRO TV-ului, serialul "Clanul", se apropie de final. Ultimele episoade aduc situații limită, suspans și personaje noi. Spre exemplu,...

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni...

PSD va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

PSD va valida candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei în forurile statutare, conform declarațiilor liderului partidului, premierul Marcel Ciolacu, făcute marți. Ciolacu și Firea...
Ultima oră
Pe aceeași temă