Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Interpol dezvăluie o listă cu 50 de teroriști ISIS de pe teritoriul Italiei

Interpol a făcut publică o listă cu 50 de persoane suspectate că ar fi agenţi ISIS şi despre care se crede că au ajuns recent în Italia pe cale maritimă. Suspecţii ar încerca să ajungă în alte ţări europene, scrie The Guardian.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.01.2018 - 15:17

Lista, obţinută de ziarul britanic, a fost redactată de secretarul general al Interpolului. A fost trimisă pe 29 noiembrie către Ministerul de Interne al Italiei care a distribuit-o mai departe către agenţiile anti-teroriste din Europa.

Toţi suspecţii sunt tunisieni iar unii dintre ei au fost identificaţi de oficiali în momentul în care au ajuns în Italia. Numele, prenumele şi datele naşterii pot fi găsite în document.

Se suspectează că aproximativ 5.500 de tunisieni au călătorii pe teritoriile controlate de ISIS din Siria şi Irak pentru a lupta în numele grupării teroriste, conform estimărilor ONU. Odată cu căderea califatului, guvernele sunt îngrijorate că ISIS şi-a îndreptat atenţia către noi atentate în Europa, informează news.ro.

Patru dintre suspecţii de pe lista Interpol sunt deja cunoscuţi de serviciile secrete europene. Unul dintre ei „e posibil să fi trecut deja graniţa către Franţa” informează Interpolul.

„Conform informaţiilor obţinute din cooperarea internaţională, cetăţenii tunisieni au legături cu ISIS/Daesh şi ar fi ajuns în Europa cu ambarcaţiuni neidentificate”, au adăugat cei de la Interpol.

Un ofiţer anti-terorism european a declarat pentru The Guardian că tunisienii de pe listă ar fi ajuns în Sicilia între iulie şi octombrie 2017 cu bărci de pescuit pe care apoi le-au abandonat pe plajă.

Plaja Torre Salsa din Agrigento a devenit recent unul dintre locurile în care ajung cei mai mulţi imigranţi tunisieni care încearcă să ajungă în Europa. Majoritatea dintre aceştia pleacă din Ben Guerdane, un oraş tunisian de la graniţa cu Libia, acolo unde ISIS s-a confruntat cu armata tunisiană în 2016, omorând cel puţin 28 de persoane.

Comentarii

loading...