Internetul trebuie să îmbunătățească, nu să cenzureze mesajul politic, susține Parlamentul European

Tehnologia trebuie folosită pentru a îmbunătăți, mai degrabă decât pentru a limita discursul politic, este de părere Parlamentul European.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.02.2021 - 11:17

Eurodeputații au solicitat, miercuri, 10 februarie, exercitarea controlului democratic asupra "giganților tehnologici" pentru a garanta libertatea de exprimare.

În dezbaterea de miercuri, membrii Parlamentului European au subliniat "necesitatea de a apăra democrația și valorile UE prin combaterea dezinformării și a eforturilor intensificate de subminare a acestora sau de incitare la violență", precizează un comunicat de presă transmis de Parlamentul European.

Dezbaterea de miercuri, 10 februarie, intervine după ce, în octombrie 2020, în recomandările sale referitoare la Actul legislativ privind serviciile digitale, Parlamentul European a subliniat că "responsabilitatea pentru asigurarea respectării legii trebuie să revină autorităților publice și că, în cele din urmă, deciziile ar trebui să aparțină unui sistem judiciar independent, și nu unei entități comerciale private".

Comentarii