Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Insula Qanus, loc de tranzit și adăpost pentru jihadiștii organizației ISIS

US Air Force a lansat 36 tone de bombe asupra insulei Qanus, pe fluviul Tigru, în nordul Irakului, considerată „infestată” de combatanții organizației teroriste Stat Islamic.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2019 - 15:35

Armata americană a publicat un video și pe imagini pe Twitter se pot vedea numeroase bombe explodând asupra acestei mici fâșii de pământ de câțiva kmp.. Oficial, această serie de lovituri aeriene ar trebui să permită coaliției și serviciilor irakiene antitero să spulbere Stat Islamic în zonă. „Împiedicăm combatanții IS să se ascundă pe insula Qanus”, a declarat generalul Eric T Hill, comandantul pentru operațiuni speciale ale Inherent Resolve. Dincolo de obiectivul tactic, operațiunea a avut loc într-un moment propice pentru armata americană și pentru guvernul irakian. Trupele acestuia din urmă trebuie să ocupe insula, ceea ce ar permite comandamentului american să evalueze mai precis bilanțul raidului. Insula nu era locuită de civili, dar având în vedere amploarea atacului, pare puțin probabil să nu existe nici o victimă colaterală.

Comentarii