14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalInsula Boracay, închisă pentru turişti timp de şase luni

Insula Boracay, închisă pentru turişti timp de şase luni

Controversata măsură este pusă în aplicare în prezenţa unui număr important de forţe de ordine. Poliţişti înarmaţi cu puşti de asalt au fost desfăşuraţi la punctele de intrare pe această insulă de mici dimensiuni foarte populară, devenită victimă a succesului său, notează AFP.

Şeful poliţiei regionale, Cesar Binag, a declarat pentru AFP că închiderea a început după miezul nopţii, turiştilor interzicându-li-se accesul la bordul feribotului care îi aduce pe insulă.

”Boracay este închisă oficial pentru turişti. Nu închidem spaţiile de cazare, dar turiştii nu mai pot veni. Punem în aplicare decizia preşedintelui”, a declarat Binag.

Aproximativ 600 de poliţişti au fost desfăşuraţi pentru a evita dezordinea.

”Arată ca şi cum am fi în stare de război”, a declarat miercuri seară pentru AFP, Jessica Gabay, vânzătoare într-o băcănie. Aceasta a estimat că ”autorităţile procedează astfel pentru a induce sentimentul de frică astfel încât oamenii să se conformeze reglementării”.

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a decis închiderea insulei pe care a numit-o “fosă septică”, acuzând hotelurile şi barurile de pe insulă că deversează apele uzate direct în mare.

Potrivit Ministerului Mediului, 195 de societăţi comerciale şi 4.000 de persoane fizice de pe insulă nu sunt conectate la reţeaua de canalizare.

Pe perioada cât insula va fi închisă, doar cei aproximativ 40.000 de rezidenţi vor putea, după ce vor prezenta cartea de identitate, să urce la bordul feribotului care îi aduce pe Boracay.

Joi dimineaţă, poliţia a început să patruleze de-a lungul plajei pentru a se asigura că reglementarea care interzice scăldatul în afara unei zone delimitate este respectată.

Ambarcaţiunile au interdicţie de a naviga la mai puţin de trei kilometri de coastă şi doar locuitorii din Boracay sunt autorizaţi să pescuiască.

Autorităţile au desfăşurat un important dispozitiv de securitate de teama furiei celor care se opun măsurii închiderii insulei, în special dintre cei 30.000 de angajaţi din sectorul turistic.

Până în prezent, acţiunile de împotrivire nu au fost numeroase.

Angajaţii vin la Boracay pentru a profita de nivelul ridicat de salarizare de pe insulă al cărei număr de vizitatori a crescut de patru ori din 2006, ajungând la două milioane.

Printre turiştii care vin aici, se află un număr în creştere de chinezi şi coreeni.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă