Foto: arhivă

Informație de ultimă oră! Prezența la vot, până la ora 18:00, în Republica Moldova

Peste 32% dintre alegătorii din municipiul Chişinău s-au prezentat la urne, până la ora 18:00, cu prilejul celui de-al doilea tur al alegerilor locale pentru funcţia de primar care se desfăşoară duminică în Republica Moldova, a anunţat preşedintele CEC, Dorin Cimil.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 03.11.2019 - 19:57

Prezenţa la vot este cu aproximativ două procente mai mare faţă de primul tur al alegerilor pentru Primăria Chişinău, desfăşurat în urmă cu două săptămâni, potrivit Agerpres. 

În municipiul Chişinău, în turul al doilea au intrat candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Ion Ceban, şi cel al Blocului ACUM, Andrei Năstase. În primul tur, candidatul stângii, Ion Ceban, a avut 40,16%, în timp ce pro-europeanul de dreapta Andrei Năstase a obţinut 31,09% din voturi

Reprezentanţii CEC susţin că pe parcursul alegerilor locale au fost înregistrate 52 de incidente, aflate în anchetă la Inspectoratul General de Poliţie.

"Până la această oră am fost informaţi de organele de drept despre înregistrarea a 52 de cazuri de încălcări sau incidente. Dintre acestea, 14 cazuri de agitaţie electorală în preajma secţiilor de votare, şase despre afişajul electoral în zone neautorizate, zece cazuri de transportare a alegătorilor, şapte situaţii de bănuială de corupere a alegătorilor, trei cazuri de împiedicare a dreptului la vot şi 12 alte încălcări care pot influenţa procesul electoral", a afirmat Cimil.

Cetăţenii din 384 de municipii, comune şi oraşe din Republica Moldova sunt aşteptaţi, duminică, la urne pentru desemnarea primarilor, în turul al doilea al alegerilor locale. Prezenţa la vot la ora 18:00 la nivel naţional era de aproximativ 36%, procent egal cu cel din primul tu

Comentarii