Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Indonezia: Peste 250 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare

258 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din Papua Occidentală din INdonezia, în timpul unui miting contra tratamentului la care sunt supuşi studenţii papuaşi pe insula Java, conform DPA.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

20.08.2019 - 18:41

Mii de persoane au mărşăluit luni în provincia Papua Occidentală şi au incendiat mai multe clădiri guvernamentale ca răspuns la reprimarea unei demonstraţii a studenţilor papuaşi în estul insulei Java, unde aceştia manifestau pentru autodeterminare pentru provincia natală.

Deţinuţi aflaţi în penitenciarul de stat din oraşul Sorong, unde erau închise 547 de persoane, au luat parte la o revoltă în timpul căreia au incendiat părţi ale clădirii după ce fuseseră provocaţi de către protestatari, a declarat directorul general al sistemului penitenciar din Indonezia, Ade Kusumanto.

''Demonstranţii au aruncat pietre spre închisoare, ceea ce i-a făcut pe deţinuţi să se revolte şi să atace gardienii'', a explicat Ade Kusumanto.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a lansat un apel la calm, afirmând că guvernul respectă demnitatea populaţiei din Papua şi este angajat faţă de creşterea bunăstării acesteia.

Activiştii papuaşi susţin că fac obiectul hărţuirilor şi abuzurilor rasiste. Separatiştii din Papua Occidentală luptă pentru independenţă din anii '60.

Comentarii

loading...