16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalIndonezia: Directorul tehnic al Lion Air a fost demis după accidentul de...

Indonezia: Directorul tehnic al Lion Air a fost demis după accidentul de luni

Potrivit media locale, ministrul transporturilor din Indonezia, Budi Karya Sumadi, a ordonat destituirea directorului tehnic al Lion Air şi a altor angajaţi care au dat lumină verde decolării cursei de luni, încheiată tragic.

Budi a afirmat că ministerul său vrea să evalueze sistemele de siguranţă ale companiilor low-cost din ţară, precizând că astfel de companii “sunt o necesitate”, dar trebuie găsite modalităţi de a îmbunătăţi siguranţa.

Avionul Boeing 737 MAX 8 al companiei indoneziene low-cost, intrat în serviciu în urmă cu numai câteva luni, a dispărut de pe radare luni, după 12 minute de la decolarea sa din Jakarta. El s-a prăbuşit în Marea Java, la o adâncime de 30-40 de metri, la scurt timp după ce a cerut turnului de control autorizaţia de a reveni în capitala indoneziană. Pilotul şi copilotul totalizau peste 11.000 de ore de zbor şi au fost supuşi recent unor examene medicale.

Marţi, ministrul a anunţat că a ordonat inspectarea ”tuturor avioanelor Boeing 737 MAX”, fără ca aparatele să fie ţinute la sol. Avionul prăbuşit luni avusese o problemă tehnică în timpul unui zbor precedent, care fusese însă remediată.

Boeing a suspendat ieşirea avioanelor 737 MAX anul trecut, chiar înainte de prima livrare comercială, evocând o problemă la motor. Motoarele sunt realizate în colaborare de General Electric (SUA) şi Safran (Franţa), conform site-ului de specialitate airlineratings.com.

Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă