Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Indonezia: Accesul pe insula Komodo ar putea fi restricţionat

Indonezia ar putea restricţiona temporar accesul pe insula Komodo unde trăiesc şopârlele carnivore uriaşe - renumiţii dragoni Komodo - pentru a face faţă problemelor cauzate de numărul din ce în ce mai mare de turişti şi traficului de animale, relatează Afp.

Share

Rl online 0 comentarii

04.04.2019 - 12:09

Măsura de restricţionare a accesului luată în calcul de autorităţile locale, care ar debuta în anul 2020, depinde însă de unda verde primită de la Guvern şi nu va viza insulele vecine din estul Indoneziei unde pot fi văzuţi de asemenea aceşti varani, cei mai mari din lume.

"Există deja un turism masiv pe Insula Komodo şi este foarte deranjant", a declarat pentru AFP Marius Ardu Jelamu, care conduce agenţia locală de turism.

''Iar când există prea mulţi turişti în zone sensibile cum ar fi Parcul Naţional Komodo, dragonii pot suferi", a adăugat el.

Potrivit acestui responsabil, Jakarta a fost de acord în principiu cu aplicarea acestei măsuri de conservare.

Aproximativ 10.000 de turişti vizitează în fiecare lună grupul de insule din Parcul Naţional Komodo, singurul loc în care dragonii Komodo pot fi observaţi în habitatul natural.

Insula Komodo găzduieşte aproximativ 2.300 de dragoni, animale care pot atinge până la trei metri lungime. Adulţii cântăresc între 70 şi 90 de kilograme.

În perioada în care accesul pe această insulă va fi restricţionat specialiştii vor încerca să încurajeze regenerarea plantelor endemice şi să sporească numărul exemplarelor de cerbi şi porci sălbatici, prada dragonilor Komodo.

"Vrem să facem în Insula Komodo acelaşi lucru ca şi în Galapagos (...) trebuie să restaurăm fauna şi flora", a explicat Marius Ardu Jelamu.

Responsabilii locali din turism doresc, de asemenea, să limiteze numărul de turişti şi să creeze un sistem de rezervări online.

Guvernatorul regiunii a suscitat anul trecut controverse după ce a propus creşterea până la 500 de dolari a preţului biletului de acces pe insulă, un preţ de 50 de ori mai mare faţă de cel actual.

De asemenea, varanii giganţi vor fi mai bine monitorizaţi pentru a se evita traficarea lor.

Cinci contrabandişti au fost arestaţi săptămâna trecută după ce au încercat să vândă pe Facebook cinci dragoni Komodo şi zeci de alte animale sălbatice. Aceşti dragoni nu proveneau însă din parcul naţional, a specificat Ministerul Mediului.

Comentarii

loading...