12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalIndonezia: Accesul pe insula Komodo ar putea fi restricţionat

Indonezia: Accesul pe insula Komodo ar putea fi restricţionat

Măsura de restricţionare a accesului luată în calcul de autorităţile locale, care ar debuta în anul 2020, depinde însă de unda verde primită de la Guvern şi nu va viza insulele vecine din estul Indoneziei unde pot fi văzuţi de asemenea aceşti varani, cei mai mari din lume.

“Există deja un turism masiv pe Insula Komodo şi este foarte deranjant”, a declarat pentru AFP Marius Ardu Jelamu, care conduce agenţia locală de turism.

”Iar când există prea mulţi turişti în zone sensibile cum ar fi Parcul Naţional Komodo, dragonii pot suferi”, a adăugat el.

Potrivit acestui responsabil, Jakarta a fost de acord în principiu cu aplicarea acestei măsuri de conservare.

Aproximativ 10.000 de turişti vizitează în fiecare lună grupul de insule din Parcul Naţional Komodo, singurul loc în care dragonii Komodo pot fi observaţi în habitatul natural.

Insula Komodo găzduieşte aproximativ 2.300 de dragoni, animale care pot atinge până la trei metri lungime. Adulţii cântăresc între 70 şi 90 de kilograme.

În perioada în care accesul pe această insulă va fi restricţionat specialiştii vor încerca să încurajeze regenerarea plantelor endemice şi să sporească numărul exemplarelor de cerbi şi porci sălbatici, prada dragonilor Komodo.

“Vrem să facem în Insula Komodo acelaşi lucru ca şi în Galapagos (…) trebuie să restaurăm fauna şi flora”, a explicat Marius Ardu Jelamu.

Responsabilii locali din turism doresc, de asemenea, să limiteze numărul de turişti şi să creeze un sistem de rezervări online.

Guvernatorul regiunii a suscitat anul trecut controverse după ce a propus creşterea până la 500 de dolari a preţului biletului de acces pe insulă, un preţ de 50 de ori mai mare faţă de cel actual.

De asemenea, varanii giganţi vor fi mai bine monitorizaţi pentru a se evita traficarea lor.

Cinci contrabandişti au fost arestaţi săptămâna trecută după ce au încercat să vândă pe Facebook cinci dragoni Komodo şi zeci de alte animale sălbatice. Aceşti dragoni nu proveneau însă din parcul naţional, a specificat Ministerul Mediului.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă