Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Indonezia a crescut vârsta legală de căsătorie pentru fete

Parlamentul Indonezian a decis să crească vârsta minimă legală de căsătorie în cazul fetelor, de la 16 la 19 ani, conform DPA

Share

Rl online 0 comentarii

18.09.2019 - 19:08

Luni, Camera Reprezentanţilor a Parlamentului indonezian a revizuit legislaţia ţării privind căsătoriile, ce data din 1974, majorând vârsta de căsătorie pentru femei la 19 ani.

Vârsta de căsătorie pentru bărbaţi a rămas neschimbată, la 19 ani.

"Suntem recunoscători. Chiar dacă am dorit creşterea vârstei (de căsătorie a femeilor) la 21 de ani, cel puţin 19 ani nu mai înseamnă minore", a declarat Budi Wahyuni, vicepreşedintele Comisiei Naţionale privind Violenţa împotriva Femeilor. "Este un compromis, pentru că ştim că mai sunt unii oameni care se opun (schimbării)", a spus el.

Potrivit Fondului Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF), Indonezia se situează pe locul opt în lume în ceea ce priveşte numărul de naşteri în rândul minorelor, cu aproape 1,5 milioane, în condiţiile în care 14% dintre fetele din această ţară se căsătoresc înainte de 18 ani.

Tentativa precedentă a activiştilor de a modifica legislaţia a eşuat când Curtea Constituţională a Indoneziei a respins în 2015 o petiţie în vederea creşterii vârstei minime legale de căsătorie pentru fete. Însă, printr-o decizie surprinzătoare luată în decembrie, Curtea, într-o altă componenţă, a cerut Parlamentului să revizuiască legislaţia ca răspuns la o petiţie înaintată de femei care se căsătoriseră când încă erau minore.

Comentarii