13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalIndia: Cel puţin zece morţi din cauza virusului Nipah

India: Cel puţin zece morţi din cauza virusului Nipah

“Am trimis 18 eşantioane (de la pacienţi) pentru testare. Dintre persoanele la care rezultatul s-a întors pozitiv zece au decedat, iar celelalte două sunt în prezent spitalizate”, a declarat un responsabil al districtului Kozhikode din statul Kerala (sud) pentru AFP.

Anterior, un alt responsabil indicase cel puţin 5 decese şi circa 100 persoane plasate în carantină deoarece intraseră în contact cu victimele.

Aceste decese au avut loc toate în luna mai, însă niciunul în ultimele zile.

Victimele au contractat virusul în districtul Kozhikode (fostul Calicut), o zonă inedită pentru virusul Nipah, iar printre primele persoane decedate s-au numărat mai mulţi membri ai aceleiaşi familii şi o asistentă medicală care i-a tratat.

Binecunoscut în sudul şi sud-estul Asiei, virusul Nipah, transportat de liliacul frugivor, este fatal în 70% dintre cazuri. Virusul a fost identificat pentru prima dată în Malaezia în 1998, într-o regiune al cărui nume îl poartă.

Nipah, a cărui transmitere de la om la om a fost semnalată în trecut, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), poate provoca encefalite mortale şi comă. În prezent nu există un vaccin împotriva acestuia.

Potrivit AFP, este pentru prima dată când prezenţa acestui virus a fost raportată în Kerala şi a treia oară în India. Virusul este în general întâlnit în zonele rurale ale Bangladeshului, unde a provocat moartea a peste 100 de persoane de când a fost raportat pentru prima dată în 2001, şi în statul indian Bengalul de Vest.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă