Foto Arhivă

India: Cel puţin zece morţi din cauza virusului Nipah

Cel puţin zece persoane au murit în ultimele două săptămâni în sudul Indiei din cauza virusului Nipah, potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii de autorităţile indiene şi citat de AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.05.2018 - 13:55

"Am trimis 18 eşantioane (de la pacienţi) pentru testare. Dintre persoanele la care rezultatul s-a întors pozitiv zece au decedat, iar celelalte două sunt în prezent spitalizate", a declarat un responsabil al districtului Kozhikode din statul Kerala (sud) pentru AFP.

Anterior, un alt responsabil indicase cel puţin 5 decese şi circa 100 persoane plasate în carantină deoarece intraseră în contact cu victimele.

Aceste decese au avut loc toate în luna mai, însă niciunul în ultimele zile.

Victimele au contractat virusul în districtul Kozhikode (fostul Calicut), o zonă inedită pentru virusul Nipah, iar printre primele persoane decedate s-au numărat mai mulţi membri ai aceleiaşi familii şi o asistentă medicală care i-a tratat.

Binecunoscut în sudul şi sud-estul Asiei, virusul Nipah, transportat de liliacul frugivor, este fatal în 70% dintre cazuri. Virusul a fost identificat pentru prima dată în Malaezia în 1998, într-o regiune al cărui nume îl poartă.

Nipah, a cărui transmitere de la om la om a fost semnalată în trecut, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), poate provoca encefalite mortale şi comă. În prezent nu există un vaccin împotriva acestuia.

Potrivit AFP, este pentru prima dată când prezenţa acestui virus a fost raportată în Kerala şi a treia oară în India. Virusul este în general întâlnit în zonele rurale ale Bangladeshului, unde a provocat moartea a peste 100 de persoane de când a fost raportat pentru prima dată în 2001, şi în statul indian Bengalul de Vest.

Comentarii