India: Sute de mii de persoane, evacuate din calea ciclonului Fani

India a început operaţiunea de evacuare a sute de mii de locuitori din regiunile de coastă din nord-estul ţării, cu puţin timp înainte de sosirea unui ciclon prognozat să atingă vineri zona de uscat, relatează miercuri Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

01.05.2019 - 14:37

Mii de membri ai serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă au fost desfăşuraţi în statul Odisha pentru a ajuta la mutarea în adăposturi a persoanelor care locuiesc în case de chirpici în regiunile joase aflate în calea ciclonului Fani.

''Facem tot ceea ce putem pentru a-i informa în legătură cu acest ciclon şi pentru a muta adăposturi aceste persoane vulnerabile'', a declarat pentru Reuters comisarul însărcinat cu intervenţii speciale în statul Odisha, Bishnupada Sethi.

Turiştii au fost sfătuiţi să părăsească zona localităţii Puri, o importantă destinaţie pentru pelerinii hinduşi.

Sezonul ciclonic din India durează în general din aprilie până în decembrie, iar furtunile severe conduc deseori la evacuarea a zeci de mii de persoane, dar şi la numeroase decese şi pagube materiale.

Cu două decenii în urmă, un super-ciclon s-a abătut asupra zonei de coastă din Odisha unde a făcut ravagii timp de 30 de ore. Circa 10.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma acestui fenomen, aminteşte Reuters.

În 2013, evacuarea în masă a aproximativ un milion de persoane a contribuit la salvarea a mii de vieţi.

Centrul de monitorizare Tropical Storm Risk a evaluat ciclonul Fani la categoria 3 pe o scară între 1 şi 5 (cel mai puternic).

Comentarii