9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalIndia: Sute de mii de persoane, evacuate din calea ciclonului Fani

India: Sute de mii de persoane, evacuate din calea ciclonului Fani

Mii de membri ai serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă au fost desfăşuraţi în statul Odisha pentru a ajuta la mutarea în adăposturi a persoanelor care locuiesc în case de chirpici în regiunile joase aflate în calea ciclonului Fani.

”Facem tot ceea ce putem pentru a-i informa în legătură cu acest ciclon şi pentru a muta adăposturi aceste persoane vulnerabile”, a declarat pentru Reuters comisarul însărcinat cu intervenţii speciale în statul Odisha, Bishnupada Sethi.

Turiştii au fost sfătuiţi să părăsească zona localităţii Puri, o importantă destinaţie pentru pelerinii hinduşi.

Sezonul ciclonic din India durează în general din aprilie până în decembrie, iar furtunile severe conduc deseori la evacuarea a zeci de mii de persoane, dar şi la numeroase decese şi pagube materiale.

Cu două decenii în urmă, un super-ciclon s-a abătut asupra zonei de coastă din Odisha unde a făcut ravagii timp de 30 de ore. Circa 10.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma acestui fenomen, aminteşte Reuters.

În 2013, evacuarea în masă a aproximativ un milion de persoane a contribuit la salvarea a mii de vieţi.

Centrul de monitorizare Tropical Storm Risk a evaluat ciclonul Fani la categoria 3 pe o scară între 1 şi 5 (cel mai puternic).

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...
Ultima oră
Pe aceeași temă