14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalIndia, lansare cu succes a 31 sateliți în cadrul unei misiuni de...

India, lansare cu succes a 31 sateliți în cadrul unei misiuni de cercetare

Printre aceştia se află şi Cartosat (un satelit de monitorizare a Pământului), care este cel de-al 100-lea satelit construit de India. Misiunea este coordonată de Organizaţia Indiană de Cercetare Spaţială (ISRO). Lansarea rachetei purtătoare, care s-a desfăşurat cu succes, potrivit reprezentanţilor ISRO, a avut loc la ora locală 09.28 (03.58 GMT, n.r.).

Cartosat este în principal un satelit de teledetecţie, înzestrat cu camere foto pancromatice şi multispectrale şi are o durată de funcţionare de cinci ani.

Alături de Cartosat, la bordul lansatorului s-au mai aflat un microsatelit şi un nanosatelit indian, dar şi alţi trei microsateliţi şi 25 de nanosateliţi construiţi de şase ţări – Canada, Finlanda, Franţa, Coreea de Sud, Marea Britanie şi Statele Unite.

Lansarea fusese programată iniţial pe 10 ianuarie.

În februarie 2017, India a făcut istorie, lansând cu succes 104 sateliţi într-o singură misiune şi doborând precedentul record de 37 de sateliţi care au fost lansaţi de Rusia într-o misiune din 2014. Cu excepţia a trei sateliţi indieni, ceilalţi 101 proveneau din alte ţări – cei mai mulţi din Statele Unite.

India şi-a construit pe parcursul ultimelor două decenii reputaţia unei ţări care oferă o alternativă low-cost în domeniul lansărilor de sateliţi, informează Agerpres.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă