20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalIndia: Bilanţul în urma ploilor torenţiale a crescut la 120 de decese

India: Bilanţul în urma ploilor torenţiale a crescut la 120 de decese

Ploile musonice, însoţite de furtuni şi fulgere, au afectat începând de joi zone vaste din statele Uttar Pradesh şi Bihar. Cantităţile însemnate de precipitaţii care au căzut fără încetare au condus la prăbuşirea mai multor copaci şi stâlpi de electricitate, dar şi a numeroase acoperişuri şi structuri provizorii.

Oficiali din cadrul departamentului pentru gestionarea situaţiilor de dezastru din Uttar Pradesh au anunţat că 49 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unor incidente asociate ploilor, pe lângă cele 64 decese raportate începând de joi.

“Situaţia este sumbră în districtele estice, iar ploile nu încetează. Decesele au fost provocate de prăbuşirea unor case, de fulgere, înec şi muşcături de şerpi”, a declarat prin telefon pentru DPA Ashutosh, un oficial care are un singur nume.

Postul NDTV a relatat că ploile torenţiale au provocat moartea a şapte persoane în statul vecin Bihar.

Numeroase locuinţe, dar şi spitale, au fost inundate în urma ploilor torenţiale care au perturbat viaţa de zi cu zi a locuitorilor.

Prognozele meteorologice nu sunt îmbucurătoare, ploile urmând să continue şi luni.

Sezonul musonic din India, ce are loc între iunie şi începutul lunii octombrie, aduce adeseori cu sine precipitaţii abundente, care provoacă decese şi pagube materiale importante.

Peste 1.600 de oameni au murit în India în acest an în incidente asociate ploilor în perioada 1 iunie – 24 septembrie, potrivit Ministerului de Interne din această ţară.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă