Indonezianca Siti Aisyah și viernameza Doan Thi Huong au fost antrenate pentru crimă?

Incredibilul scenariu al asasinării fratelui lui Kim Jong-un în Malaezia

O Curte din Malaezia a decis că dovezile implicării celor două femei suspectate că l-au asasinat pe fratele vitreg al lui Kim Jong-un sunt suficiente pentru a susține acuzarea și procesul poate continua.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 20.08.2018 - 07:55

Curtea din  Shah Alam consideră că indonezianca Siti Aisyah și viernameza Doan Thi Huong  au fost antrenate pentru crima cu premeditare ce l-a avut drept țintă pe Kim Jong-nam, fratele liderului de la Phenian.

 Cele două suspecte au susținut că au fost recrutate de nord-coreeni care le-au făcut să creadă că participă la un joc pe Internet ce urma să le facă vedete.

Ele nu au fost la curent că bărbatul vizat la 13 februarie 2017 pe aeroportul din Kuala Lumpur era fratele vitreg al președintelui Coreii de Nord, nici cu faptul că produsul cu care l-au stropit pe față era VX, un agent neurotoxic, considerat armă de distrugere în masă.

Kim Jong-nam a sucombat la scurt timp. El era un critic al regimului de la Phenian și trăia în exil.

Femeile susțin că au intrat în complot, una prin intermediul unui șofer de taxi, alta prin  intermediul unei patroane de bar. Cei patru bărbați cu care s-au întâlnit le-au spus că realizează clipuri pentru pe YouTube.

Tinerele au fost arestate la trei zile după asasinat, la locurile unde munceau. Avocatul apărării susține că dacă ar fi știut că au ucis în plină zi, în plin aeroport, sub camerele de supraveghere, în cadrul unui complot cu ramificații internaționale nu ar fi fugit?

Acuzarea susține că este imposibil să nu fi văzut știrile, dar nu s-au prezentat la poliție să susțină versiunea lor de acum. Cei patru agenți nord-coreeni au fugit din Malaezia chiar în ziua asasinatului. Un vehicul  cumpărat de Ambasada Coreii de Nord a dus fugarii la aeroport la 13 februarie dimineață.

Comentarii