13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalIncredibilul scenariu al asasinării fratelui lui Kim Jong-un în Malaezia

Incredibilul scenariu al asasinării fratelui lui Kim Jong-un în Malaezia

Curtea din  Shah Alam consideră că indonezianca Siti Aisyah și viernameza Doan Thi Huong  au fost antrenate pentru crima cu premeditare ce l-a avut drept țintă pe Kim Jong-nam, fratele liderului de la Phenian.

 Cele două suspecte au susținut că au fost recrutate de nord-coreeni care le-au făcut să creadă că participă la un joc pe Internet ce urma să le facă vedete.

Ele nu au fost la curent că bărbatul vizat la 13 februarie 2017 pe aeroportul din Kuala Lumpur era fratele vitreg al președintelui Coreii de Nord, nici cu faptul că produsul cu care l-au stropit pe față era VX, un agent neurotoxic, considerat armă de distrugere în masă.

Kim Jong-nam a sucombat la scurt timp. El era un critic al regimului de la Phenian și trăia în exil.

Femeile susțin că au intrat în complot, una prin intermediul unui șofer de taxi, alta prin  intermediul unei patroane de bar. Cei patru bărbați cu care s-au întâlnit le-au spus că realizează clipuri pentru pe YouTube.

Tinerele au fost arestate la trei zile după asasinat, la locurile unde munceau. Avocatul apărării susține că dacă ar fi știut că au ucis în plină zi, în plin aeroport, sub camerele de supraveghere, în cadrul unui complot cu ramificații internaționale nu ar fi fugit?

Acuzarea susține că este imposibil să nu fi văzut știrile, dar nu s-au prezentat la poliție să susțină versiunea lor de acum. Cei patru agenți nord-coreeni au fugit din Malaezia chiar în ziua asasinatului. Un vehicul  cumpărat de Ambasada Coreii de Nord a dus fugarii la aeroport la 13 februarie dimineață.

Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă