4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalIncident armat lângă Casa Albă

Incident armat lângă Casa Albă

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte cinci au fost rănite joi seara într-un incident cu arme de foc pe o stradă din Washington D.C., nu departe de Casa Albă, transmit vineri Reuters şi EFE, citând poliţia americană.

Tirurile au fost înregistrate în jurul orei locale 22:00 (vineri 02:00 GMT) în cartierul Columbia Heights, la circa trei kilometri de Casa Albă. Primele elemente ale anchetei arată că cineva ar fi deschis focul dintr-un automobil cu o puşcă de asalt, dar motivele nu sunt cunoscute deocamdată, a indicat pentru presă comandantul Stuart Emerman.

Victimele, cinci bărbaţi şi o femeie, se aflau pe o terasă într-un complex de apartamente. Cel puţin unul dintre răniţi se află în stare gravă.

O sursă din poliţie a menţionat pentru Reuters că acest caz nu este considerat o “situaţie cu un trăgător activ”. Totuşi, nu este clar dacă a fost reţinut un suspect.

Poliţia din Washington a informat că a avut loc un al doilea incident similar, cu trei răniţi, la circa o jumătate de oră după primul, în altă zonă a oraşului, dar nu există deocamdată indicii că ar avea vreo legătură cu primul, a mai spus Emerman, potrivit EFE.

Washingtonul, la fel ca alte oraşe din SUA, este destul de frecvent scena unor incidente cu arme de foc legate în mare parte de dispute între bande. Până acum, în acest an la Washington s-au înregistrat 123 de omucideri, plus alte 90 în zona metropolitană, majoritatea cu arme de foc. În 2018, în oraşul cu doar 700.000 de locuitori au fost înregistrate 160 de omucideri şi alte 120 în suburbii, un bilanţ destul de sumbru, dar în scădere faţă de vârful din 2002, cu 262 de asasinate în oraş şi 189 în zona metropolitană, mai consemnează EFE.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă