3.7 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeInternaționalÎncepe Festivalul „Scrumbia”. De ce surprize vor avea parte vizitatorii

Începe Festivalul „Scrumbia”. De ce surprize vor avea parte vizitatorii

În weeekend are loc în București un festival cu preparate tradiționale din Delta Dunării. Festivalul „Scrumbia” se va desfășura între orele 10.00 și 22.00 și va avea intrare gratuită.

Toți vizitatorii festivalului vor putea deguta un meniu tradițional din pește, pregătit de bucătărese din Delta Dunării. Meniul va include chifteluțe din pește, cartofi rusești, salată de icre și sarailii dobrogene.

Deschideți galeria foto de mai sus

Citește și: Filme românești la festivaluri germane

De asemenea, vizitatorii vor putea vedea cum se prepară în mod tradițional ciorba de pește, saramura sau cum trebuie crestată o scrumbie pentru a dobândi savoare. Între bucătăresele participante la eveniment se numără și câștigătoarea Festivalului Borșului de Pește, Tanti Solomia.

​Citește și: FOTO. Cum va arăta primul parc de aventură de pe litoralul românesc

Vizitatorii vor putea savura preparatele tradiționale într-un decor de deltă, cu stuf, bărci, rogojini și elementele de pescuit.

În afară de gustarea preparatelor, oamenii vor putea învăța despre ustensile de pescuit, între care se numără canotci, năvoade și cârmaci.

Cele mai citite

Rusia susține că Bulgaria a dat drept de survol pentru avionul lui Lavrov, ca să ajungă la reuniunea OSCE

Autoritățile Rusiei susțin că avionul ministrului său de Externe, Serghei Lavrov, a primit drept de survol din partea Bulgariei, astfel încât ministrul rus să...
00:01:02

Prețurile biletelor de metrou din Paris se vor dubla în timpul JO din 2024

Prețurile biletelor de metrou din Paris aproape se vor dubla în timpul JO din 2024, a anunțat președintele regiunii capitalei franceze, adăugând că rezidenții...

O nouă conducere la PAID România. Cine face parte din noua echipă

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a aprobat noi directori în cadrul PAID, dar și a altor societăți de asigurare. Într-un comunicat de presă, transmis România...
Ultima oră
Pe aceeași temă