Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Încep negocierile de aderare la UE a Albaniei și a Macedoniei de Nord

Comisia Europeană salută decizia Consiliului European de a deschide negocierile de aderare cu Albania și Macedonia de Nord.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

26.03.2020 - 16:37

,,Uniunea Europeană își onorează promisiunile. Macedonia de Nord și Albania au făcut ceea ce li s-a cerut și au continuat să facă progrese privind punerea în aplicare a reformelor necesare. Suntem astăzi la începutul drumului către o Uniune Europeană mai mare și mai puternică. Este o decizie în interesul geostrategic al Uniunii", a declarat, joi, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

După aprobarea finală de către membrii Consiliului European, programată joi, Comisia Europeană va prezenta propuneri de cadre de negociere cu ambele țări. Aceste cadre stabilesc orientările și principiile care guvernează negocierile de aderare cu fiecare țară candidată.

Comisia Europeană va începe imediat lucrările pregătitoare necesare, precizează un comunicat transmis, joi, de Reprezentanța Comisiei Europene la București.

Comentarii