4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalIncendiu puternic la o uzină chimică în Franţa

Incendiu puternic la o uzină chimică în Franţa

Incendiul, care nu s-a soldat cu victime, a provocat temeri privind poluarea Senei, generând un nor de fum negru care s-a întins pe o suprafaţă de 22 km deasupra acestui oraş din Normandia cu circa 500.000 de locuitori.

Focul a fost stins, a asigurat un înalt responsabil al prefecturii, informaţie confirmată şi de un purtător de cuvânt al pompierilor. Cu toate acestea, autorităţile au decis să menţină importante efective de intervenţie la faţa locului pentru orice eventualitate.

Un uşor fum alb emana încă de la uzină şi un ‘miros neplăcut’ persista vineri, din cauza arderii hidrocaburilor stocate în depozitul care a luat foc, a indicat purtătorul de cuvânt menţionat.

Acest incendiu s-a declanşat la un depozit al uzinei Lubrizol, situat la aproximativ 3 km de centrul oraşului şi de celebra catedrală din Rouen.

Fabrica, unde lucrează circa 400 de angajaţi, produce şi comercializează aditivi care sunt folosiţi la îmbogăţirea uleiurilor, combustibililor şi vopselelor industriale. Ea este clasificată ca obiectiv cu ‘risc ridicat de pericol’ conform directivei europene Seveso, ceea ce semnalează periculozitatea sa şi faptul că beneficiază de o supraveghere specială.

Datorită barajelor antipoluare, nu a ‘existat niciun fel de poluare în aval’ pe Sena, a declarat prefectul Normandiei, care a adăugat totuşi că ‘nu este imposibil ca unele urme să fie văzute dincolo de baraje cu ocazia mareei’, dar acestea vor fi ‘uşor de recuperat, deoarece sunt la suprafaţă’.

Sena, unul dintre principalele fluvii franceze, traversează Parisul înainte de Rouen, apoi se varsă în Marea Mânecii în dreptul portului Le Havre.

Uzina din Rouen aparţine grupului chimic american Lubrizol Corporation, deţinut de Berkshire Hathaway, holdingul miliardarului şi celebrului investitor american Warren Buffett.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă