7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalIncendiu la bordul unui submarin cu propulsie nucleară din Franța

Incendiu la bordul unui submarin cu propulsie nucleară din Franța

Autorităţile navale au declarat că nu există niciun risc de emisii radioactive în urma incendiului sau de la fumul rezultat.

Combustibilul nuclear al navei, precum şi armele de la bordul său au fost înlăturate înainte de începerea lucrărilor de reparaţii, a declarat Prefectura Maritimă pentru Mediterana franceză într-un comunicat şi o serie de mesaje postate pe Twitter.

Submarinul a fost evacuat fără ca nimeni să fie rănit, după declanşarea incendiului la prova navei, a declarat prefectura.

Autorităţile au trimis întăriri din Marsilia, situată la circa 60 km de Toulon, pentru pompierii care se luptă cu flăcările.

Submarinul nuclear de atac ‘Perle’, din clasa Rubis, este în serviciu din 1993. De la începutul anului, el se află într-o verificare tehnică majoră.

O sursă din cadrul Ministerului francez al Apărării a indicat că ministrul apărării, Florence Parly, se va deplasa la Toulon cât mai curând posibil.

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă