Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Incendiile din Grecia au mai făcut o victimă

Bilanţul incendiilor care au devastat pe 23 iulie regiunea aflată la est de Atena a crescut sâmbătă la 94 de morţi, după decesul unei femei rănite în timpul dezastrului, informează AFP.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

11.08.2018 - 15:47

Peste 30 de persoane sunt încă spitalizate în urma incendiului care a devastat staţiunea Mati.

Patru oficialii au fost concediaţi în urma tragediei, printre care ministrul ordinii publice şi al protecţiei cetăţenilor, Nikos Toskas, şi responsabili din cadrul poliţiei şi ai pompierilor.

Guvernul s-a apărat susţinând că organizarea unei evacuări s-a dovedit dificilă în condiţiile în care vântul sufla în respectiva zi cu circa 120 de kilometri pe oră, însă informaţii apărute ulterior au confirmat faptul că poliţia nu a securizat corespunzător zona, deşi a fost alertată în mod corect de către pompieri cu privire la amploarea şi locaţia exactă a incendiului.

Numeroşi şoferi au rămas blocaţi pe străzile înguste din Mati, în timp ce alţi locuitori care au reuşit să ajungă la plajă şi la mare au fost nevoiţi să aştepte ore întregi pentru a primi ajutor.

O anchetă judiciară a fost deschisă, iar părinţii a două dintre victime au cerut, de asemenea, urmărirea penală a autorităţilor pentru neglijenţă şi punerea în pericol a vieţilor celorlalţi

Citește totul despre:

#grecia #victime #incendii

Comentarii

loading...