15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalÎncă o țară europeană introduce certificate de vaccinare anti-Covid

Încă o țară europeană introduce certificate de vaccinare anti-Covid

Islanda devine astfel una dintre primele ţări care eliberează astfel de documente, deocamdată controversate în Uniunea Europeană.

Sunt eligibile pentru certificatele sub formă digitală circa 4800 de persoane, a arătat ministerul islandez al sănătăţii. Serviciul online dedicat pentru emitere a fost lansat joia trecută.

„Obiectivul este de a facilita circulaţia între ţări, astfel încât persoanele să poată prezenta un certificat de vaccinare la controlul la frontiere, fiind astfel scutite de măsurile de restricţie la frontiere conform regulilor ţării respective”, a explicat ministerul.

Pentru islandezi, certificatele sunt deocamdată utile doar teoretic, valoarea acestor documente nefiind recunoscută internaţional. Dar, dacă vor fi acceptate, Islanda va permite la rândul său accesul deţinătorilor din ţările Uniunii Europene şi din Spaţiul Economic European, sau cu certificate implementate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În UE se discută deja despre introducerea unor certificate sau „paşapoarte” de vaccinare, dar nu s-a ajuns la un consens. Unele ţări, cum ar fi Grecia, insistă că astfel de documente ar putea salva turismul; altele, printre care Franţa şi Germania, se opun.

 

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă