9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalÎncă 1.700 buletine de vot, găsite de serviciul poștal în Pennsylvania

Încă 1.700 buletine de vot, găsite de serviciul poștal în Pennsylvania

Buletinele sunt în curs de a fi predate autorităţilor electorale.

Într-un document înaintat către tribunal vineri dimineaţă, serviciul poştal informează că circa 1.070 de buletine de vot au fost găsite la centrul de procesare şi distribuire al USPS din Philadelphia. Alte în jur de 300 de buletine au fost găsite la centrul din Pittsburgh, 266 la Lehigh Valley şi restul la diferite alte centre de procesare, scrie Agerpres.

În Pennsylvania buletinele de vot trebuie să fie primite până vineri seara pentru a putea fi numărate.

Rezultatul votului pentru preşedinţia SUA rămâne extrem de strâns în Pennsylvania, unde democratul Joe Biden recuperează din avansul preşedintelui în funcţie Donald Trump, la fel ca şi în Georgia. Fostul vicepreşedinte păstrează un mic avans în Nevada şi Arizona.

În jur de 500 de buletine de vot prin corespondenţă au fost descoperite şi în Carolina de Nord, a mai comunicat vineri USPS.

Judecătorul districtual Emmet Sullivan a ordonat joi două verificări pe zi la centrele USPS din statele unde plicurile cu voturile prin corespondenţă au termen prelungit de primire.

Unele state, precum Nevada şi Carolina de Nord, numără buletine primite după ziua alegerilor dacă au ştampila de marţi a poştei.

Tot Reuters informează că poliţia din Philadelphia a anunţat vineri că anchetează un presupus plan de atacare a Centrului de convenţii Pennsylvania din oraş, unde se numără buletinele de vot din alegerile prezidenţiale.

Poliţia locală a primit o informaţie că un vehicul de tip Hummer având la bord oameni înarmaţi se îndrepta din Virginia cu intenţia de a ataca acest centru, a declarat un reprezentant al poliţiei.

Forţele de ordine au reţinut cel puţin un bărbat şi au confiscat o armă şi vehiculul Hummer. Nu au fost raportate persoane rănite şi nu au fost furnizate alte detalii despre presupusul complot.

Joi, susţinători ai celor doi candidaţi prezidenţiali, Donald Trump şi Joe Biden, au ţinut mitinguri în Philadelphia în vreme ce personalul electoral număra lent mii de buletine de vot prin corespondenţă care ar putea decide cele 20 de voturi cruciale ale Pennsylvaniei în Colegiul Electoral.

Activiştii pro-Trump au agitat steaguri şi au purtat pancarte pe care scria ‘Votul încetează în Ziua Alegerilor’ şi ‘Îmi pare rău, urnele s-au închis’, în timp ce susţinătorii lui Biden au dansat pe muzică în spatele unei baricade de peste drum, puţin mai devreme.

O curte de apel din Pennsylvania a decis joi să permită accesul unui număr mai mare de observatori republicani în clădirea din Philadelphia unde sunt numărate voturile.

Trump a spus în mod repetat, fără a prezenta dovezi, că votul prin poştă este expus fraudelor, deşi experţii afirmă că astfel de cazuri sunt rare în alegerile din SUA. 

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă