Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Federica Mogherini (Sursa foto: europa.eu)

Înaltul Reprezentant UE vizitează Republica Moldova pentru dialog diplomatic

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini, va efectua joi o vizită în Republica Moldova, informează miercuri un comunicat al Guvernului de la Chişinău.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 02.10.2019 - 15:25

Şefa diplomaţiei europene va avea în cadrul vizitei o întrevedere cu premierul moldovean Maia Sandu. Mogherini şi Sandu vor susţine ulterior o conferinţă de presă. Uniunea Europeană este gata să sporească sprijinul financiar pentru Republica Moldova, a declarat luni, la Bruxelles, Federica Mogherini, într-o conferinţă de presă comună cu Maia Sandu, cu ocazia celui de-al cincilea Consiliu de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, sprijinul financiar european pentru Chişinău rămâne condiţionat de realizarea reformelor în Republica Moldova, a subliniat Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate.

'Sprijinul nostru va rămâne condiţionat de progresul reformelor. Suntem gata să sporim atât sprijinul financiar, cât şi pe cel de consultare şi sperăm să putem debloca în curând prima tranşă a asistenţei financiare', a afirmat şefa diplomaţiei europene. 'Toate sunt un semnal faţă de reformele pe care le-aţi făcut deja', a spus ea, adresându-se prim-ministrului moldovean.

Federica Mogherini s-a referit şi la reglementarea transnistreană, spunând că este nevoie de noi progrese la negocierile în formatul '5+2' (Republica Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina şi OSCE, plus UE şi SUA ca observatori).

Comentarii