Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Înaltul Comisariat al ONU pentru drepturile omului trimite o misiune în Venezuela

Înaltul Comisariat al ONU pentru drepturile omului a anunţat vineri că va trimite o echipă de cinci persoane în Venezuela, pentru a se întâlni în special cu "victime ale încălcărilor drepturilor omului", relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

08.03.2019 - 12:12

Această "misiune tehnică preliminară", care se va desfăşura între 11 şi 22 martie, are ca scop să pregătească o eventuală vizită a Înaltului Comisar, fosta preşedintă chiliană Michelle Bachelet, care a fost oficial invitată de guvernul venezuelan în noiembrie, se arată într-un comunicat al biroului său.

Misiunea ar trebui "să asigure că Înaltul Comisar va putea avea acces neîngrădit la persoanele şi la locurile pe care va trebui să le vizite pentru a-şi face o idee clară asupra situaţiei drepturilor omului în ţară".

"În cursul vizitei sale, echipa va avea discuţii cu responsabili guvernamentali, cu reprezentanţi ai Adunării Naţionale, cu organizaţii ale societăţii civile şi cu victime ale încălcărilor drepturilor omului", a precizat comunicatul.

Echipa urmează să se deplaseze la Caracas şi în alte oraşe din mai multe state din Venezuela.

Înaltul Comisariat a precizat că "în statele în care Biroul Naţiunilor Unite pentru drepturile omului nu este prezent, se obişnuieşte să fie trimisă o misiune tehnică preliminară înaintea eventualei vizite a Înaltului Comisar".

În această săptămână, Michelle Bachelet a afirmat la Geneva că actuala criză politică, economică şi socială din Venezuela este "exacerbată de sancţiunile" internaţionale.

La 20 de ani de la venirea la putere a lui Hugo Chavez, decedat în 2013, succesorul său Nicolas Maduro se confruntă cu o mişcare de contestare condusă de liderul Adunării Naţionale, Juan Guaido, recunoscut drept preşedinte interimar de o parte a comunităţii internaţionale.

Aproximativ 2,7 milioane de venezueleni şi-au părăsit ţara de la izbucnirea crizei politice şi economice în 2015, conform datelor ONU.

Comentarii

loading...