23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalÎnaintea deplasării de la Beijing, Putin îl felicită „călduros” pe Xi Jinping

Înaintea deplasării de la Beijing, Putin îl felicită „călduros” pe Xi Jinping

Înaintea vizitei pe care urmează să o facă la Beijing, unde va asista vineri la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat relaţiile sale bune și îl felicită pe omologul său chinez, Xi Jinping, transmite dpa.

“Ne cunoaştem de multă vreme cu preşedintele Xi Jinping, ca prieteni buni şi politicieni cu vederi în mare măsură similare despre modul în care trebuie abordate problemele lumii; suntem în contact strâns şi frecvent”, a declarat liderul de la Kremlin într-un interviu acordat organizaţiei de presă de stat China Media Group, conform agerpres.ro.

“China este partenerul nostru strategic în arena internaţională”, a mai afirmat preşedintele rus în interviul publicat joi. “Abordările noastre privind majoritatea problemelor de pe agenda internaţională concordă sau sunt foarte apropiate. Ne coordonăm strâns în cadrul multor organizaţii şi formate multilaterale importante”.

Vizita la Beijing vine în contextul în care Putin îl felicită pe Xi Jinping pentru relațiile foarte bune și în domeniul comercial

În privinţa relaţiilor economice, “China rămâne ferm în fruntea listei partenerilor comerciali ai Rusiei”.

Înaintea vizitei, Putin a criticat din nou intenţia statelor occidentale de a boicota politic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. “Din păcate, încercările mai multor ţări de a politiza sportul pentru interesele lor egoiste s-au intensificat în ultima vreme”, a scris Putin într-un articol pentru agenţia de presă chineză Xinhua, de asemenea publicat joi. “Este un lucru fundamental greşit şi în contradicţie cu însuşi spiritul şi principiile Cartei Olimpice”, a arătat preşedintele.

Putin şi-a anunţat intenţia de a discuta la Beijing “subiecte internaţionale relevante”, insistând şi în materialul difuzat de Xinhua, că “coordonarea politicilor externe ale Rusiei şi Chinei se bazează pe abordări apropiate şi identice ale rezolvării problemelor globale şi regionale.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

George Simion, gonit de la Festivalul Micului de “AUR”

Liderul AUR a fost gonit de la festivalul micului de... aur! Un grup de tineri revoltați de prezența membrilor partidului extremist, în frunte...

Doliu uriaș în lumea literaturii – A murit scriitorul sirian Khaled Khalifa

Cunoscut critic al autorităţilor, acest romancier născut la Alep a rămas în Siria în pofida represiunii şi a războiului declanşat în 2011. "Rămân...

Metoda prin care Italia încearcă să acopere datoria externă uriașă

 Planul face parte din eforturile prim-ministrului Giorgia Meloni de a ţine sub control a doua cea mai mare datorie publică din zona euro,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies