18.9 C
București
marți, 27 septembrie 2022
AcasăInternaționalIerusalim: seceta îndeamnă la rugăciune. Evreii sefarzi se roagă la Zidul Plângerii...

Ierusalim: seceta îndeamnă la rugăciune. Evreii sefarzi se roagă la Zidul Plângerii pentru ploaie

„O rugăciune poate ajuta”, a declarat la postul public de radio ministrul agriculturii Uri Ariel, organizator al acestei ceremonii care s-a desfăşurat în prezenţa celor doi mai rabini ai Israelului: David Lau pentru ashkenazi (evrei originari din Europa) şi Yitzhak Yosef pentru sefarzi (evrei orientali).

Serviciul meteorologic israelian a prognozat recent că regiunea se va confrunta cu o nouă iarnă secetoasă şi a evaluat la 65% şansele de precipitaţii insuficiente cantitativ în decembrie, ianuarie şi februarie, lunile care în mod normal ar trebui să fie cele mai ploioase din an.

În martie, nivelul Lacului Tiberiada, principala rezervă de apă dulce din Israel, a atins cel mai scăzut nivel din ultimul secol, potrivit Autorităţii Apei.

Israelul a reuşit totuşi să scape de raţionalizarea furnizării apei datorită celor cinci uzine de desalinizare a apei de mare care au fost construite de-a lungul coastei mediteraneene.

Trei sferturi din apa potabilă consumată de gospodăriile israeliene provin din aceste uzine de desalinizare, notează AFP.

Cele mai citite

Ministrul Cercetării: Viitorul este digital, dar asta nu înseamnă neapărat mai bun

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a afirmat. În deschiderea unei conferințe ce are loc la Palatul Parlamentului, că “fără îndoială, viitorul este...
00:00:54

VIDEO: Un atac cu rachete avariază clădiri rezidențiale din Mykolaiv

Rachete rusești au lovit orașul Mykolaiv, din sudul Ucrainei, marți dimineață (27 septembrie), avariind cel puțin opt clădiri rezidențiale și o conductă subterană de...
Ultima oră
Pe aceeași temă