Ierusalim: seceta îndeamnă la rugăciune. Evreii sefarzi se roagă la Zidul Plângerii pentru ploaie

Peste două mii de evrei s-au rugat joi pentru ploaie la Zidul Plângerii din oraşul vechi din Ierusalim în condiţiile în care se profilează o a patra iarnă secetoasă consecutivă, relatează AFP, citată de Agerpres.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.12.2017 - 19:49

"O rugăciune poate ajuta", a declarat la postul public de radio ministrul agriculturii Uri Ariel, organizator al acestei ceremonii care s-a desfăşurat în prezenţa celor doi mai rabini ai Israelului: David Lau pentru ashkenazi (evrei originari din Europa) şi Yitzhak Yosef pentru sefarzi (evrei orientali).

Serviciul meteorologic israelian a prognozat recent că regiunea se va confrunta cu o nouă iarnă secetoasă şi a evaluat la 65% şansele de precipitaţii insuficiente cantitativ în decembrie, ianuarie şi februarie, lunile care în mod normal ar trebui să fie cele mai ploioase din an.

În martie, nivelul Lacului Tiberiada, principala rezervă de apă dulce din Israel, a atins cel mai scăzut nivel din ultimul secol, potrivit Autorităţii Apei.

Israelul a reuşit totuşi să scape de raţionalizarea furnizării apei datorită celor cinci uzine de desalinizare a apei de mare care au fost construite de-a lungul coastei mediteraneene.

Trei sferturi din apa potabilă consumată de gospodăriile israeliene provin din aceste uzine de desalinizare, notează AFP.

Comentarii