27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalIdib: Cinci morţi în urma unor atacuri aeriene ale armatei siriene

Idib: Cinci morţi în urma unor atacuri aeriene ale armatei siriene

Un copil se numără printre cei cinci oameni ucişi. Alte câteva persoane au fost rănite, a declarat un voluntar din cadrul acestui grup de prim ajutor care operează în zonele aflate în mâinile insurgenţilor.

Spitalul şi mai multe ambulanţe au fost puternic avariate.

Organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) cu sediul la Londra a raportat la rândul său lovituri aeriene asupra spitalului din zona Jisr al-Shoughor.

Săptămâna trecută, atacuri aeriene întreprinse asupra zonelor din Idlib aflate în mâinile insurgenţilor sirieni au lovit cel puţin trei spitale.

Începând de la sfârşitul lui aprilie, forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad, susţinut de cele aeriene ruse, au început o campanie masivă împotriva insurgenţilor în provinciile Hama şi Idlib, ultimul mare bastion al opoziţiei în Siria.

Potrivit OSDO, mai mult de 20 de centre de sănătate şi spitale au fost lovite în Idlib începând din aprilie. La rândul său, Societatea Medicală Siriano-Americană (SAMS), care administrează facilităţile medicale din Idlib, susţine că au existat cel puţin 31 de atacuri asupra 27 de facilităţi medicale.

Cele mai citite

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă