Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hong Kong: Traficul aerian a fost reluat

Traficul aerian a fost reluat pe aeroportul din Hong Kong, unde toate zborurile au fost anulate luni după ce mii de manifestanţi pro-democraţie au ocupat terminalul, ne spune AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

13.08.2019 - 17:38

Un purtător de cuvânt al aeroportului a anunţat marţi, la răsăritul soarelui, că înregistrările au reînceput, în timp ce ecranele de afişaj indicau o repornire graduală a zborurilor, atât la plecări, cât şi la sosiri. Circa 5.000 de manifestanţi, potrivit poliţiei, au avut luni a patra zi de protest paşnic pentru a-i sensibiliza pe pasageri faţă de cauza lor.

Unii agitau pancarte cu mesajul 'Hong Kong nu este sigur' sau 'Ruşine poliţiei'. Ei îi acuză pe poliţişti că au recurs la o violenţă disproporţionată în scopul reprimării protestelor. Manifestanţii au plecat treptat în cursul nopţii, fără intervenţia poliţiei. Numai câţiva dintre ei mai erau prezenţi marţi dimineaţă în aeroport, curăţat de toate banderolele şi pancartele, dar nu şi de graffitiurile de pe ziduri. Manifestanţii şi-au anunţat intenţia de a reveni pe aeroport marţi pentru a-şi relua protestul.

Închiderea celui de al optulea cel mai aglomerat aeroport din lume, cu 74 de milioane de pasageri în 2018, o măsură rarisimă, a fost decisă luni, într-un moment în care guvernul central chinez anunţa că vede 'semne de terorism' în mişcarea de protest care agită regiunea sa semiautonomă.

Comentarii

loading...