15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalHong Kong: Sute de manifestanţi prodemocraţie încearcă să blocheze drumul spre aeroport

Hong Kong: Sute de manifestanţi prodemocraţie încearcă să blocheze drumul spre aeroport

Operatorii de la “Airport Express”, trenul de mare viteză care leagă cel de-al 8-lea aeroport internaţional cel mai frecventat din lume şi centrul fostei colonii britanice, au anunţat suspendarea serviciului, fără a oferi justificări.

Manifestanţi îmbrăcaţi în negru, purtând măşti şi ascunzându-se în spatele unor umbrele pentru a se sustrage camerelor de filmat, au ridicat baricade la terminalul de autobuz din aeroport. Alţii încercau o operaţiune pe autostrada ce duce spre terminalele aeriene situate pe insula Lantau (nord-vest).

Nicio perturbare a zborurilor nu a fost semnalată deocamdată, însă poliţişti anti-revoltă au fost desfăşuraţi la aeroport.

Poliţia din Hong Kong a intervenit sâmbătă împotriva manifestanţilor, mai întâi cu spray-uri iritante, apoi cu gaze lacrimogene şi cu un tun de apă. Protestatarii au forţat barierele din jurul parlamentului fostei colonii britanice şi au aruncat sticle incendiare către poliţişti.

Fosta colonie britanică este de trei luni scena celei mai grave crize politice de după retrocedarea sa Chinei, în 1997, cu acţiuni aproape zilnice menite să denunţe îngrădirea libertăţilor şi ingerinţa tot mai mare din partea Beijingului.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă