Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hong Kong: Proteste noi după ce legea privind extrădarea a fost retrasă

Mii de persoane s-au adunat în apropierea secţiei de poliţie Mong Kok din Hong Kong şi cer dezvăluirea înregistrărilor făcute de camerele de supraveghere pentru a demonstra faptul că forţele de ordine au folosit abuziv violenţa în ultimele luni asupra protestatarilor, Reuters

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.09.2019 - 19:54

Alte mii de oameni s-au adunat în apropierea unei staţii de metrou, iar numărul lor este aşteptat să crească.

Demonstranţii au în vedere blocarea din nou a legăturilor de transport spre aeroport.

Autorităţile aeroportuare au anunţat că doar celor care au bilete le va fi permis să folosească sâmbătă trenul expres. Acesta va pleca din centrul Hong Kong, ca de obicei, dar va ajunge direct la aeroport, fără a opri în alte staţii din peninsula Kowloon.

A fost precizat că şi traseele autobuzelor pot fi afectate.

Măsurile luate sunt menite să prevină haosul creat în urmă cu o săptămână, când protestatarii au blocat drumurile spre aeroport şi au distrus staţia de metrou MTR din apropierea oraşului Tung Chung în confruntările violente cu poliţia.

Sub numele de „Mişcarea Umbrelelor”, protestele din Hong Kong, începute în urmă cu aproximativ 14 săptămâni din cauza proiectului de lege privind extrădarea în China a celor condamnaţi, au evoluat şi, după ce propunerea a fost suspendată, sute de mii de oameni cer acum o reformă democratică şi investigarea actelor brutale comise de poliţie.

De la începutul seriei de proteste, au fost arestaţi 900 de oameni, între ei, de la finalul săptămânii trecute, trei lideri ai Mişcării Umbrelelor.

Comentarii